Oyun Terapisi
Çocuk Merkezli Oyun Terapisi'nde (Yönlendirmesiz Oyun Terapisi) temel inanç; çocukların yaşadıkları sorunları çözme, öz yeterliliklerini arttırma konusunda doğuştan gelen bir kapasiteye sahip olmalarıdır. Bu nedenle terapinin temelinde yol gösterenin çocuk olduğu inancı ve insanın sahip olduğu kapasiteye dair yüksek takdir vardır. Terapist, çocuğu koşulsuz kabul ederek ve oyun terapi odasında gerekli sınırları oluşturur, çocuğun kendisini duygularını keşfetmesini ve yönetebilmesini sağlayan bir ortam yaratır ve oyun aracılığıyla çocuğun dünyasına girer.
Çocuk Merkezli Oyun Terapisi, çocukluk sorunlarının tedavisinde etkileyici bir yaklaşımdır. 2 ile 8 yaş arasındaki depresyon, takıntılar, kaygı bozuklukları, cinsel ve fiziksel istismar, travmatik yaşantılar, boşanma, mükemmeliyetçi tutumlar, alt ıslatma, dışkı kaçırma, mastürbasyon, yeme sorunları, uyku sorunları, öfke kontrolü, izinsiz alma, kardeş kıskançlığı gibi duygu ve davranışsal zorluk yaşayan çocukları anlamayı ve başa çıkmalarını sağlamayı hedefler.
Çocuk Merkezli Oyun Terapisi; çocuklara öz kontrol becerisi kazandırırken kendilerine duydukları saygıyı arttırır. Aynı zamanda seçim yapma, seçimlerinden sorumlu olma kapasitesini geliştirir böylece çocuklar davranışlarının sorumluluğunu almayı deneyimler.
Çalışma Alanları
(İhtiyacınızın hangi alana yakın olduğuna emin değilseniz lütfen iletişime geçiniz)
- Tırnak Yeme
- Alt Islatma
- Kaka Kaçırma
- Mastürbasyon
- Uyku Sorunları
- Kardeş İlişkileri
- Okula Uyum
- Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite
- Duygu Düzenleme Becerisi
Online ve yüz yüze danışmanlık için 0552 830 55 45 numarasından iletişime geçebilirsiniz.
"Oyuncaklar çocuğun kelimeleridir. Oyunu ise ne anlatmak istedikleridir."